Meet the Dutch

Leuke ervaringen met Meet the Dutch

Sinds begin 2015 woon ik met mijn vriend in Braziliƫ.

Mijn ouders, die in Delft wonen, zijn Dutch Friend van 3 Braziliaanse studenten. Op verlof in Nederland hebben we hen ontmoet.

In 2016 moesten wij voor zaken in Brasilia, de hoofdstad van BraziliĆ«, zijn. We hebben toen contact gezocht met Viviane, wiens familie in Brasilia woont. Zij gaf ons heel veel tips voor uitstapjes in Brasilia. Vivianes  familie vond het zo leuk dat we naar Brasilia kwamen dat ze ons uitgenodigden voor een avondje uit. Dat was heel verrassend en gezellig.

Het Dutch Friend zijn gaat dus verder dan ontmoetingen in Delft, wie weet wat het u brengt…

Met vriendelijke groet,

Katja van Heugten

 

 

Ervaring van een Dutch Friend, na opzeggen wegens verhuizing.

Via deze mail wil ik mij afmelden voor het 'Meet the Dutch' vrijwilligerswerk. Het is een lastige beslissing geweest, maar mijn keuze staat vast.

Op dit moment zijn er veel veranderingen in mijn leven. Zo ben ik in maart naar Amersfoort verhuisd en moeten wij binnenkort weer verhuizen. Ook heb ik onlangs ontslag genomen bij mijn werk en begin ik binnenkort met de PABO en ga ik het onderwijs in. Dit zijn enkele van de veranderingen die mij op dit moment erg veel energie vragen. Daarom heb ik besloten dat ik stop met mijn vrijwilligerswerk. Het past nu even niet in de fase van mijn leven en ik ben er van overtuigd dat ik vanzelf weer vrijwilligerswerk naar mij toe trek als de tijd daar is; wie weet in het onderwijs.

Ik vind het ontzettend jammer, want o wat hield ik ervan om Dutch Friend te zijn! Het waren prachtige jaren waarin ik vele prachtige mensen heb mogen ontmoeten. Een periode uit mijn leven die ik nooit zal vergeten. Dank jullie wel! Dank jullie wel voor het opzetten van dit prachtige programma. Dank jullie wel voor jullie enthousiasme en dank jullie wel dat ik jullie heb mogen leren kennen en onderdeel mocht zijn van de Dutch family!

Het gaat jullie goed.
Hartelijke groet,

Nienke

 
 
Rond de kerst leek het ons leuk om een beetje in de kerstsfeer te komen, dus het kwam goed uit dat ik hoorde, dat er een speciale kerkdienst in de Oude Jan zou plaatsvinden. Een prachtig vierstemmig koor zou optreden. Mijn Keniaanse student verbaasde zich erover, dat er helemaal niet geklapt werd na ieder schitterend lied. Wat zijn we dan ook stijfjes als Nederlanders. Maar ik verbaasde me over zijn reactie na afloop. Mijn student had die grote kathedraal al in zijn eerste week in Delft zien staan en dacht dat het van binnen wel uit een aantal verdiepingen zou bestaan. Door ons bezoek had hij ervaren dat de hele ruimte van binnen leeg was. Zo leuk dat hij dit me vertelde, want dat had ik zelf niet kunnen bedenken.
 
In september vertelde ik mijn Keniaanse student, dat ik in oktober weer een nieuwe student erbij wilde vragen. Dat leek hem een goed plan, maar: “Neem dan iemand uit een ander land, want Kenia ken je nu al.”
 
Groetjes,
Aline