Meet the Dutch

Ontroerende ontmoeting na 33 jaar

Donderdag werd bij de Opening van het Academic Year voor de 4de maal de Allumni Award uitgereikt. De allumni award 2016 was voor professor Seifeldin uit Sudan.

Toen we hem tijdens de receptie feliciteerden en vertelden dat wij de nu het Meet the Dutch programma co√∂rdineren, deed hij zijn handen op zijn hart en zei tegen ons”Meet the Dutch is in my heart”. Hij vertelde ons de voornamen van zijn Dutch Friends in 1982: Petra, Niek en hun dochtertje Lidwien en sprak de wens uit hun heel graag te willen ontmoeten. We beloofden hem in het archief te gaan zoeken.

Veel sneller dan verwacht hadden we ze gevonden. Zij waren nog steeds Dutch Friend.

Zo konden ze elkaar zaterdag na 33 jaar weer ontmoeten.

 

Hallo Els en Joost,

Het was erg leuk vanmiddag. Even het verhaal van onze kant. Begin 1982 kwamen wij terug naar Nederland na twee en een half jaar in Mali gewoond en gewerkt te hebben. Wij gingen weer wonen in Delft. Eerst 2 x tijdelijk in een huis van iemand anders en vanaf juni in de Griegstraat op 11 hoog.Toen hebben wij ons ook bij Meet the Dutch gemeld en werden wij na de zomer gekoppeld aan twee mannen uit Soedan. Seif Abdalla was een van hen.De mannen hadden allebei hun vrouw ook meegenomen en Seif had een zoontje van 7 maanden.Zij kregen een bovenwoning in Den Haag in de buurt van de Wagenstraat. Wij hadden beiden nog geen vast werk en redelijk veel tijd om ons met hen bezig te houden.Het leven hier was voor hen ook niet gemakkelijk en er viel aardig wat uit te leggen. (Zij herinnerden zich nog dat wij hen vertelden waar zij goedkoop spullen konden kopen).In augustus zijn wij met de twee families een dagje in Delft op stap geweest. Inmiddels was in februari onze oudste dochter geboren. Met de kinderen mee gingen we een ijsje eten op de Boterbrug en varen in de rondvaartboot.

 

 

 

 

 

 

Op de eerste foto zit ik tussen Seif Abdalla en zijn vrouw. Hun zoon zit bij hun vriend op  schoot en onze dochter zit in de buggy

Op de tweede foto zitten we in de rondvaartboot. Seif met zijn zoon bijna 1½ jaar oud en  ik met mijn dochter ½ jaar oud.

 

Na 33 jaar hebben wij elkaar vanmiddag weer ontmoet. Helaas was het jongetje van toen net weer naar Soedan vertrokken. Op de foto staat wel hun dochter die nu een studie via Unesco bij IHE doet en al een jaar in Delft is. Haar man is haar gevolgd en 2 weken geleden hier aangekomen. Hij gaat ook een studie bij IHE doen.

Wij hebben de hele middag gezellig bijgepraat. Wij hebben nog een afspraak gemaakt voor zondagavond, uitgenodigd door de familie Addalla om samen te gaan eten ergens in Delft. Het was heel bijzonder elkaar zomaar weer te ontmoeten en heel bijzonder dat Seif en zijn vrouw nog  zoveel wisten uit hun eerste tijd in Nederland en van ons. Ik vind het heel knap dat je 34 jaar 3 Nederlandse namen kan onthouden en die dan zo kan noemen  tegen de coordinator van Meet the Dutch.

 

Wij zetten het contact met de familie voort met de dochter en haar man. Wij zijn komend jaar hun Dutch family.

 

N.B. Ik heb de foto’s ook als aparte bestanden toegevoegd. Mochten jullie nog iets willen weten of nodig hebben laat dat dan maar horen.

Leuk dat jullie er zoveel werk van gemaakt hebben om ons op te sporen. De familie vond dat ook heel aardig van jullie.

 

Vriendelijke groeten

Petra en Niek