Meet the Dutch

De wereld dichterbij!

Wilt u iets leren over andere culturen en uw eigen cultuur met anderen delen? Dan is Meet the Dutch iets voor jou!

Ontmoet studenten uit de hele wereld van IHE Delft.

‘Meet the Dutch’ biedt de mogelijkheid om culturen samen te delen.

Meet the Dutch

Meet the Dutch is een programma van IHE Delft. Het programma koppelt buitenlandse studenten aan mensen die in Nederland wonen. Het is een informeel programma dat uitgevoerd wordt door vrijwilligers.

Het Meet the Dutch programma bestaat al 40 jaar en momenteel zijn er ongeveer 150 vrijwilligers bij betrokken.

In de afgelopen 40 jaar is er voor de studenten veel veranderd. Tegenwoordig kunnen ze via internet dagelijks contact onderhouden met hun familie en kunnen ze heel veel informatie op hun telefoon vinden, waardoor ze veel meer zelfredzaam zijn geworden.

Veel studenten van IHE Delft willen graag iemand uit Nederland leren kennen. Het biedt hen de kans om Nederland, haar cultuur en haar inwoners beter te leren kennen. Voor u biedt het ‘Meet the Dutch’ programma een unieke mogelijkheid om mensen uit andere culturen te ontmoeten. Wat u met elkaar afspreekt, staat u vrij. U kunt bijvoorbeeld samen ergens koffie gaan drinken, voor elkaar koken of een cultureel uitstapje maken. Of misschien vindt u het leuk om uw Frans of Spaans te oefenen. De ervaring leert dat door het programma vaak bijzondere vriendschappen ontstaan.
Vaak vinden de studenten het al leuk als je ze meeneemt wanneer je heel gewone dingen doet, zoals winkelen in een groot warenhuis, een bezoekje aan je bejaarde moeder of een wandeling of fietstocht in de buurt…’

Hoe kunt u meedoen?

Dutch Friend: Als Dutch Friend gaat u voor 4 maanden een vrijblijvend contact aan met een IHE-student. De ervaring leert dat na 4 maanden het de student zijn weg in Delft gevonden heeft. Natuurlijk kan in overleg met de student het contact voortgezet worden zolang de studie aan het IHE duurt. U bepaalt samen hoe vaak u afspreekt en welke activiteiten u onderneemt. U wordt ook uitgenodigd voor een aantal culturele feestavonden op IHE Delft.

Een andere mogelijk is om mee te doen met een éénmalige activiteit voor de studenten, bijvoorbeeld een stadswandeling of een informatieve rondleiding door Delft, of misschien heeft u zelf een idee.

Voor meer informatie neem contact op met:

Telefoon: 015 -2622086

e-mail: mtd600@gmail.com